ArchiTerra Plus 4.0 med SOSI-import

ArchiTerra med SOSI-import, för terrängbearbetning, stenläggning, väg, fallverktyg etc. Låter dig också extrahera massbalans mellan befintlig och bearbetad terräng.

ArchiTerra är ett tillägg till Archicad, som låter dig skapa, redigera och göra ändringar i terräng och landskap. Detta inkluderar vägar med lutnings- och längdprofiler, höjdlinjer, smarta fallverktyg, stödmurar, skapande av tomter och platåer etc. Separat funktion för mängdlistor/massbalans, som entreprenörer ofta efterfrågar. ArchiTerra stöder import av GIS- och terrängdata från följande format: SOSI, SHAPE, DXF, XYZ och TXT. L

Nytt i ArchiTerra 4.0 (släppt 02 november 2023)

• Stöd för Archicad 27
  • Handtag för flera terränger
  • Reviderad palett som redan är i Archicad-stil och dockningsbar
  • Sammansatt vägöverbyggnad
  • Accelererad placering av polygonvägar och plattformar
  • Individuell justering av vinkeln för varje sluttning på platån
  • Automatisk övervakning av uppdateringar

Tryck på ikonerna för att ladda ner ArchiTerra Plus 4.0 med SOSI för Archicad 25, 26 och 27. Detta gäller även dig som har tillgång till den kostnadsfria studentversionen,

WIN.jpg              Mac.jpg

Windows          Mac

Version 3.0 av ArchiTerra innehöll också ett antal nyheter, bland annat mycket snabbare väggenerering. Dessutom finns ett nytt smart verktyg för att mäta fall i terräng m.m.

• Fall (gradient). Med detta verktyg kan vi enkelt kontrollera fall mellan två punkter i terrängen och ange på planritningen i procent eller grad.
  • Ditch (dike). Med dikesverktyget kan vi definiera diket bredvid vägen eller definiera det självständigt var som helst i terrängen med olika profiler.
  • Trottoarkant (trottoarkant) Det separerade kantstensverktyget gör det möjligt för oss att definiera trottoarkanter på alla kanter av vägelementet. Kantstensprofilen kan utformas med Profileditorn i Archicad.
  • Förbättrat verktyg för konturlinjer i terräng.
  • Uppdaterat användargränssnitt
  • Allmänna uppdateringar från problem i tidigare versioner

ArchiTerra använder onlinelicenser.

Onlinelicens kräver tillgång till internet. Licensen består av ett användarnamn och lösenord och du kan enkelt alternera med licensen mellan de anställda på kontoret.

Användarmanualer:

OBS! Senaste versionerna använder onlinelicenser

Onlinelicens kräver tillgång till internet. Licensen består av ett användarnamn och lösenord och du kan enkelt turas om att använda licensen för kontorsanställda.

Kontakta säljavdelningen här om du behöver en uppgradering eller fler licenser.