Hur får jag svenskanpassningen i Solibri?

Gå in på https://solution.solibri.com/

När det gäller Nordic BIM Groups svenskanpassade regelsamlingar, behöver en admin lägga till produkten i varukorgen under “Products View”, se bild 1.

Bild 1. Del 1, Nordic BIM Groups Svenskanpassade Regelsamlingar

Den är gratis med supportavtal och vid tecknande av detta avtal erhålles en voucher som skrivs in i “Varukorgen”, se bild 2. Notera att antal användare skall anges, inte antalet Solibri-licenser organisationen har. När du lagt in vouchern och klickat på add kommer du se att totala priset är 0 kr sedan klickar du på next och accepterar därefter, sedan är Svenskanpassningen tillagd i erat Solibri Solution Center.

Bild 2. Del 2, Nordic BIM Groups Svenskanpassade Regelsamlingar

Välj Extensions i Assignment-fliken, se bild 3, för att på motsvarande sätt tilldela användarna extensions. Den/de visas sedan i “Solution Center” i Solibri, klicka på “Install”. Emellanåt uppdaterar vi Nordic BIM Groups regelsamlingar och “Update” visas istället för “Install”. Efter uppdatering behöver Solibri startas om.

Bild 3. Tilldela produkt och licens i Solution Center