ABC-handboken i BIM-projektering

(Dokumentet ligger som bilaga.)

Allt fler projekt inom byggindustrin skall genomföras med BIM idag. Det råder många idéer om hur man skall göra och vad som skall levereras. Vi på Nolliplan samarbetar med den svenska byggmarknaden genom att informera och utbilda inom BIM med Archicad och SOLIBRI.

Detta dokument ger grundläggande information om hur projektmodeller bör struktureras och viktiga metoder i modelleringen för att skapa modeller i ett BIM-projekt. Det är främst skapat för A-modeller och K-modeller. För installation uppkommer oftast frågan om man skall leverera per våning eller alla våningar i en fil; det bör diskuteras och tas beslut om inom projektgruppen före leverans.

Handbok BIM-projektering