Viktig information till våra kunders Admin för Solibri Solution Center

MFA and registration newsletter

Till Administratör för Solibri Solution Center

Det kommer in väldigt många frågor och problem gällande registrering och multi-factor authentication (MFA). Detta beror på att Administratören för specifikt företags Solibri-konto inte alltid har koll på alla steg i processen att lägga till användare.

För att avhjälpa detta har vi sammanställt de viktigaste punkterna samt en lista över de steg som behöver följas som ni kan dela med nya användare. Vi hoppas att detta ska hjälpa er till en smidigare registrerings upplevelse.

Viktigt att kontrollera innan man lägger till en ny användare:

• Användaren måste ha en giltig mailadress
  • Säkerställ att mailadressen noreply@solibri.com är vitlistad för att användaren ska kunna ta emot mail från denna adress.
  • Glöm inte att informera nya användare att inte skapa ett personligt Solibri-konto.

När du som Administratör ska lägga till nya användare:

• Lägg till användare till ert konto i Solibri Solution Center. Du kan välja att lägga till användare separat eller med hjälp av excel-lista. Mer info här.
  • Om en användare redan existerar, behöver administratören bjuda in dem att ansluta till företagets Solibri-konto via Solibri Solution Center. Mer info här.

Viktigt under registreringsprocessen:

• När en användare har blivit tillagd till Solibri-kontot kommer de få ett mail från noreply@solibri.com. Mailet innehåller en länk som användaren behöver öppna för att kunna registrera sitt initiala lösenord. OBS! Detta är ett obligatoriskt steg för användarens personliga konto ska kunna fungera då det färdigställer registreringen på ett säkert sätt.
  • Om användaren inte registrerar det initiala lösenordet och sedan försöker logga in i Solibri kommer de bli frågade om en MFA-kod. Det betyder att de inte fullföljt den initiala registreringen och behöver därför söka upp det registrerings email som skickats från noreply@solibri.com för att slutföra registreringen genom att sätta sitt lösenord. Annars kommer användaren inte ha något personligt konto att logga in med på Solibri som programvara. Att försöka ändra lösenordet genom att gå på "Forgot password" när man loggar in via Solibri Solution Center kommer inte att fungera. Mer info här.
  • När användaren är färdig med registreringen säkerställ att användaren ligger i rätt "user pool" med tillhörande licenser och att du som Admin har tilldelat rätt Solibri produkt och version till användaren. Notera att du som Admin kan skapa en separat "user pool" för Solibri Anywhere användare. Mer info här.
  • Kom ihåg att ge användaren instruktioner om hur Solibri-licenserna fungerar och hur de används i ert företag.

MARKETING ACTIVITIES-1

Vi hjälper er vidare genom att tillhandahålla instruktioner för era användare som listas i nedan följande lista. Du kan som Admin editera dessa efter era behov och skicka ut till era nya användare. Detta för att säkerställa att inga problem uppstår under registreringsprocessen.

1. Admin kommer att lägga till dig som user under företagets Solibri-konto. OBS! Du behöver inte skapa ett personligt Solibri-konto.
  2. Du kommer att få ett registreringsmail från noreply@solibri.com. Kontrollera både inkorgen och skräpposten.
  3. Klicka på länken i mottaget email för att registrera ditt initiala lösenord. Detta är ett obligatoriskt steg för att slutföra din registrering på ett säkert sätt.
  4. Om du redan har ett personligt konto i Solibri Solution Center kan du bli inbjuden till företagets Solibri-konto. Du kommer få en inbjudan via email som du accepterar. OBS! Detta fungerar inte om du ligger som Admin på ett annat Solibri-konto.
  5. Du kan nu efter slutförd registrering logga in på Solibri Solution Center och ladda ner den produkt som du vill använda. Klicka på Versions-rullmenyn och välj den senaste versionen.
  6. Om du inte registrerat det initiala lösenordet och sedan försöker logga in i Solibri kommer du bli frågad efter en MFA-kod. Det betyder att du inte fullföljt den initiala registreringen och behöver därför söka upp det registrerings email som skickats från noreply@solibri.com för att slutföra registreringen genom att sätta ditt lösenord. Annars kommer du inte ha något personligt konto att logga in med på Soilibri som programvara. Att försöka ändra lösenordet genom att gå på "Forgot password" när du loggar in via Solibri Solution Center kommer inte att fungera. Mer info här.
  7. Om du får problem kontakta Admin för företagets Solibri-konto. Kom ihåg att du även kan hitta information på Solibri help center