SOLIBRI - MFA Code vid inloggning

Vid inloggning till Solibri kan det komma en fråga om en MFA (Multifactor authentication) code. Detta beror på att Solibri har gjort en uppdatering för att stärka säkerheten vid inloggningar.

Om MFA-dialogen dyker upp vid en inloggning innebär det att inloggningsuppgifterna inte stämmer.

Felsökning:

1.     Felstavning användarnamn/lösenord

2.     Lösenord för användarnamnet har inte blivit satt, lösenordet måste skapas med den länk som levererats i registreringsmailet som skickats.

Det senare fallet är mer specifikt då användaren ofta inte inser att registreringen inte är komplett gällande skapat lösenord. Om man skriver in användarnamn och kryssar i att man glömt lösenordet (för att generera ett nytt lösenord) kan användaren tro att ett nytt lösenord skapats - men man kommer fortfarande att få MFA code. Anledningen till detta är att man ej har skapat ett original lösenord via länken som skickats vid första registreringen.

Lösning:

1.     Leta upp mailet med registreringslänken och fullfölj genom att klicka på länken i detta mail och skapa ett lösenord.

2.     Om originalmailet saknas måste i stället länk skapas av Solibri. Skicka mail till support@solibri.com för att be om en ny registreringslänk, bifoga ditt inloggningsnamn.