Mac - Goodies visas inte i Archicad efter installation

På grund av ändringar i nyare versioner av Archicad och det faktum att programmeringskoden för Goodies är mycket gammal och inte längre stöds, visas inte funktioner från Goodies-paketet korrekt i menyerna. Detta är känt för utvecklarna, men eftersom detta är ett plugin som inte stöds kan det ta lite tid innan du har en lösning. Under tiden har vi några alternativa sätt att använda det.

OBS! Säkerhetskopiera din anpassade arbetsmiljö.

Om du redan har en egen anpassad arbetsmiljö ska denna sparas och exporteras. Du kan läsa mer om detta i artikeln Exportera arbetsmiljö. Om du har kontorsmallar med ändringar som redan sparats behöver du inte göra någonting.

1. Avsluta Archicad

2. Klicka på Finder i dockan för att aktivera den.

3. Högst upp på skärmen klickar du på "Gå" -menyn och håller ned "Alt" -tangenten för att få "Bibliotek" att visas och klicka sedan på den.

4. Nu i Finder-fönstret som visas, gå till Inställningar / GRAPHISOFT / AC XX.0.0 SWE v1
där "XX" är den version av Archicad du använder.

5. Välj mappen "WorkEnvironment" och flytta den till papperskorgen. Inget annat.

6. Start Archicad- och Goodies-objekt kommer att finnas på standardplatserna.

• Tillbehör: Design > Design Extras > Tillbehör
  • Polygonräkningsverktyg: Fönster > paletter > PolyCount
  • 3D Studio I: Fil> interoperabilitet > 3D Studio
  • Mesh till tak: Design > Design Extras > Skapa tak från nät
  • Inredningsguiden: Design > Design Extras > Interior Wizard
  • Profiler: Design > Design Extras > Profiler
  • Byggsimulering: Dokument > listning av extrafunktioner > konstruktionssimulering
  • Skärningspunkter i lagerkombinationer: Alternativ > skärningspunkter i lagerkombinationer
  • Kontrollera dubbletter: Redigera > kontrollera dubbletter