Bryta hotlinks i Teamwork-projekt

När du har Hotlinked moduler i Teamwork-projekt kan du ha stött på problemet med att inte kunna bryta hotlinks som i soloprojekten. Att välja bort modulerna och / eller Hotlink Manager-dialogen i sig löser inte heller problemet. Bryt Hotlink - knappen är fortfarande nedtonad...

bl01

Anledningen till detta är rent teknisk och avsiktlig av GRAPHISOFT, därför finns det en alternativ lösning för denna funktion.

Om man står i plan, markera den hotlink man vill bryta, högerklicka och välj Explode Hotlink. Det kommer att orsaka att länken mellan hotlink-filen och elementen i Arcihcad bryts och därför kommer inga ändringar i den gamla hotlink-filen att uppdateras.

Även om det har sina brister jämfört med Break-funktionen - som att förlora dess dimensioner och SEO-anslutningar - notera att på detta sätt kommer inte alla hotlinks att avslutas, utan bara de utvalda, vilket också är en av de återkommande önskemålen när det gäller hotlink-hantering.