Hantering av Archicad-zoners konturlinjer i AutoCAD

Vid DWG-leverenser där zoner är inkluderad i planvyerna används oftast Graphic Override-inställningen med transparenta fyllningar. Även om man valt att inte aktivera faktiska konturlinjer i zonverktyget kommer zoners ytterkonturer att visas i DWG-filen oavsett – och dessa linjer hamnar per default i samma lager som stämpelinformationen.

Detta kan kringgås genom att låta zonens ytterkonturer gå till ett dedikerat lager vid DWG-exporten i DXF-DWG-translatorn, då kan mottagaren tända/släcka lagret i AutoCAD separat. Tänk på att lagret som zonernas ytterkonturer placeras i måste finnas i DWG-mallen som används vid export.

Resultat utan dedikerat lager för zoners konturer:

Resultat med dedikerat lager för zoners konturer:

Dedikerat lager tänt i AutoCAD

Dedikerat lager släckt i AutoCAD