Aktivera Distance guide i Archicad 27

Archicad 27 har en funktion som heter Distance Guides som låter dig placera nya element eller flytta valda element mer exakt. Popup-guider visar dynamiska avstånd från omgivande element under eller efter elementplacering. Den här funktionen fungerar när du matar in eller redigerar objekt, väggar, kolumner, balkar, fönster, dörrar och öppningar.

För att aktivera denna funktion så behöver du gå in under Work Environment/More Options och bocka i Enable Distence Guides.

Dock är det så att man kanske inte alltid vill ha denna funktionen på. För att snabbt stänga av och sätta på den, så kan du alltid knyta ett keyboard shortcut till funktionen. I bilden under så valde jag knappen "H".

Du kan också lägga in en knapp för det i din toolbar.