Säkerställ att du använder associativa mått

Du kanske har undrat hur du säkerställer att du använder associativa dimensioner i din dokumentation, särskilt i fall där det finns en stor chans att sena ändringar kommer att göras i din modell.

Detta går att säkerställa på flera sätt:

• Innan du tar bort element, dra ut dem från din modell från båda axlarna - detta visar tydligt om det finns dimensionsnoder kopplade till dem;
  • Zooma in för att se till att muspekaren indikerar en associativ dimensionsreferenspunkt (indikerad med en cirkel); konvertera alla statiska dimensioner indikerade med en kvadrat;

Men det kanske smidigaste sättet är att använda sig av Graphic Override.

Du kan också dra nytta av att använda Graphic Override i din fil för att fånga dimensioner som är statiska. Inställningen är enkel:

Efter att ha tillämpat denna regel för Graphic Override på din vy kommer statiska dimensioner att markeras i rött.