Ett allvarligt problem hittat i curl.exe och en uppföljning angående säkerhetsuppdateringen för Archicad 22-25 och License Manager Tool

På grund av ett allvarligt problem som finns i curl.exe (curl är ett verktyg med öppen källkod för att hämta eller överföra data via webbadresser som används i Archicad; se detaljer om problemet här), vår tidigare tillkännagivna säkerhetsuppdatering för Archicad 22-25 och License Manager Tool har skjutits upp till senare i år för att inkludera den senaste curlen. För mer information om den här uppdateringen, se Kommande säkerhetsuppdatering för Archicad 22-25 och License Manager Tool.

Låt oss dessutom dela med oss av några korrigeringar angående listan över funktioner som inte fungerar om säkerhetsuppdateringen inte är installerad.

CEIP-användningsdata kommer att skickas och kraschrapporter kommer att laddas upp även utan TLS-uppdateringen. Därför är dessa exkluderade från listan. Om du klickar på ett UI-elements Archicad Help eller hjälpmeny omdirigeras användaren till offlinehjälpen istället för onlinehjälpen.
Den slutliga listan ser ut som följer.

Function Description Affected Archicad versions
BIM Components Portal Connection GSM objects cannot be uploaded to / downloaded from BIM Components Portal AC16 - AC25 UP3
BIMx upload BIMx models cannot be uploaded AC17 - AC25 UP3
WIBU license handling WIBU licenses cannot be activated or deactivated AC22 - AC25 UP3
GSID login Users cannot log in to Archicad AC22 - AC25 UP3
Feedback Surveys cannot be downloaded; results cannot be uploaded AC24 - AC25 UP3
Online Help Online Help cannot be opened AC17 - AC25 UP3

Archicad 26 Update 4 och Archicad 27.1.1 Hotfix kommer att inkludera den senaste curl.exe och kommer att släppas enligt schemat. Vi uppmuntrar alla våra användare att installera dessa uppdateringar.

Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss.