Så här kommer du igång med Teamwork

Teamwork är en samarbetsplattform för projekt som gör det möjligt att få tillgång till alltid uppdaterade modeller, som flera personer arbetar med samtidigt.

För att detta ska fungera på bästa möjliga sätt används en serverlösning som via nätverket ansluter gör det möjligt att interagera från flera platser runt om i världen.

Vad krävs för att få lagarbetet att fungera?

1. Archicad installerad på maskiner med licens.

Nedladdningssida för Archicad

2. Graphisoft BIMcloud - Välj mellan tre olika versioner, som blir landningsbasen för dina filer.

Var och en av dessa måste installeras separat. Archicad på användardatorerna och BIMcloud på en server. BIMCloud ska installeras av kompetent IT-personal på en dedikerad servermaskin.

Så här kommer du igång i Archicad

Efter detta är installerat och konfigurerat korrekt. Om du kan öppna Archicad, använd fliken Teamwork högst upp i menyraden. Välj Project > Share. (eller Open/Join Teamwork Project om du behöver öppna ett befintligt teamwork-projekt.)

Ange adressen till BIM-molnet och logga in med din användare. (Om du inte har någon användare, kontakta BIMcloud-chefen på kontoret).

Du kan nu börja arbeta med dina kollegor i samma fil.

För mer information läs även Teamwork - Manualen 26