De olika BIMcloud-versionerna

BIMcloud finns i tre olika versioner, två on-site-lösningar och en fullfjädrad molnlösning.

BIMcloud basic är en gratis lösning på plats vilket innebär att du måste ha en servermaskin att installera programvaran på. Den här lösningen är begränsad till att endast köra en Archicad-version, ingen avancerad mappstruktur eller avancerad rättighetshantering är möjlig. Samt det faktum att det saknar någon annan funktionalitet som de andra lösningarna har.

BIMcloud är också en lösning på plats men detta är licensierat, så om du vill använda detta måste du köpa en licens. Denna lösning är inte begränsad, så här kan du köra flera Archicad-versioner samtidigt, det är möjligt med en avancerad mappstruktur och avancerad rättighetshantering.

BIMcloud as a service är en fullfjädrad molnlösning som har samma funktioner som BIMcloud, men här behöver du ingen egen server och du behöver inte oroa dig för underhåll av mjukvara och hårdvara. För prisinfo och eventuell bokning görs det direkt i tjänsten här.

Om du vill ha en fullständig översikt över skillnaderna kan du hitta den här.